RSI

De laatste jaren krijgen we in onze dynamische westerse maatschappij steeds meer te maken met de gevolgen van stress, een (te) hoge werkdruk en het steeds opnieuw moeten aanpassen aan de veranderingen in onze samenleving. Veel te vaak wordt geen aandacht geschonken aan de eerste symptomen die wijzen op een te hoge belasting of werkdruk. Als gevolg daarvan worden steeds vaker problemen als spanningshoofdpijn, burn-out, arm-, nek- en schouderklachten geconstateerd. Arm-, nek- en schouderklachten als gevolg van vaak herhaalde bewegingen zijn ook bekend onder de benaming “KANS” (klachten arm-nek-schouder) of de oudere term “RSI”, (repetitive strain injury).

Bij veel beroepen zoals kappers en beeldschermwerkers komen veel repeterende handelingen voor waardoor een kleine spier of spiergroep zwaar wordt belast. De uitgevoerde handelingen vergen echter weinig inspanning. Daardoor neemt de hartwerking niet toe. De combinatie van onevenredig veel gebruik van een spier of kleine spiergroep zonder extra toevoer van bloed zorgt ervoor dat de spier verzuurt en een te hoge basistonus aanneemt. Spierpijn en aanverwante klachten zijn het gevolg.

 

U bent nu hier: Vitaal Bedrijfsmassage Hardenberg ยท Home · RSI

Bedrijfsmassage

Wàt kost mijn zieke werknemer per dag,
en wat kost een bedrijfsmassage?


Misschien kan ik beter voorkomen dan betalen...
De belastingdienst juicht uw inzet om uw medewerkers optimaal te laten functioneren toe. Zij betaalt namelijk mee!

lees verder
Stoel massages

Stoelmassage is een korte ontspannende en activerende massage ter preventie van stress, CANS en RSI klachten en is een uitstekende manier om de productiviteit en gezondheid van medewerkers op peil te brengen. Vitaal Bedrijfsmassage verzorgt stoelmassage en Stoel Shiatsu vanuit Hardenberg bij u op locatie in onder andere Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland.

lees verder
Bedrijfsmassages waar te vinden

Kantoor van Vitaal Bedrijfsmassage
De specialist in Stoelmassage en Stoel Shiatsu

Adres: Vitaal Bedrijfsmassage
Ondermaat 54a
7772 JD
Hardenberg Overijssel
tel: 0523 852 704

lees verder